Τουρκία: Συστάσεις στις τράπεζες για να απέχουν από τις αγορές ξένου συναλλάγματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Συστάσεις στις τράπεζες για να απέχουν από τις αγορές ξένου συναλλάγματος
Η τουρκική λίρα έχει απωλέσει το 29% της αξίας της έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος εντός του 2022.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας σύστησε στις εμπορικές τράπεζες της χώρας να απέχουν από τις συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα όταν δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες τους, σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στην κατοχή του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι τράπεζες εκτελούν συναλλαγές από τον δικό τους ισολογισμό, γεγονός που έχει προκαλέσει μεταβλητότητα στην αγορά, σύμφωνα με το έγγραφο. «Νέα μέτρα» μπορούν να ληφθούν εάν οι τράπεζες συνεχίσουν τις συναλλαγές, υποστηρίζει το έγγραφο.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απέφυγε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο επί του δημοσιεύματος.

Τους τελευταίους μήνες, η κεντρική τράπεζας έχει προειδοποιήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πολλές φορές να αποφεύγουν τις σημαντικές αλλαγές συναλλάγματος με ξένες τράπεζες εκτός των ωρών λειτουργίας των αγορών.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική λίρα έχει απωλέσει το 29% της αξίας της έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος εντός του 2022 και «γράφει» τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών, πίσω μόνο από το πέσο της Αργεντινής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι πληθωριστικές πιέσεις «σπρώχνουν» τους Αμερικανούς σε φτηνότερα τσιγάρα

Η πολεμική μηχανή του Πούτιν δεν θα πληγεί από το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider