ΕΒΕΑ: Στήριξη στην εξωστρέφεια και την υποστήριξη των ΜμΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΒΕΑ: Στήριξη στην εξωστρέφεια και την υποστήριξη των ΜμΕ
Παρεμβάσεις στους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς για την επίλυση γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο 33o ετήσιο συνέδριο “Greek Economic Summit 2022” που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Hotel συμμετείχε σήμερα η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε ερώτηση σχετικά με τις δράσεις του ΕΒΕΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Πρωταρχικός άξονάς μας είναι η παροχή συμβουλών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγκυρότητα και πληρότητα, που καλύπτουν πολλαπλούς τομείς όπως την χρηματοδότηση, τους αναπτυξιακούς νόμους, τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις και, βεβαίως, νομικά, φορολογικά και εργατικά θέματα.

Ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας το ΕΒΕΑ πραγματοποιεί παρεμβάσεις στους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς για την επίλυση γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αναφορικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, το ΕΒΕΑ έχει στενή συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων, στην κατεύθυνση της αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων για άμεση χρηματοδότηση στους εξαγωγείς.

Επιπλέον, το ΕΒΕΑ διοργανώνει επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, καθώς και την υποδοχή επιχειρήσεων και αντιπροσωπειών από ξένες χώρες που ακολουθούνται από B2B συναντήσεις στις οποίες επιτυγχάνονται εμπορικές συμφωνίες.

Η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) εστιάζει στην υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με ισχυρή εξωστρέφεια, παρέχοντας στις start ups, υπηρεσίες όπως παροχή συμβουλών, εκπαίδευση, εξεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων και εξοπλισμό γραφείων».

Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με τις δράσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να επιβιώσουν μέσα στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, η κα Εφραίμογλου τόνισε ότι:

«Η επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης στις σημερινές ανταγωνιστικές συνθήκες είναι, σήμερα, το μεγάλο στοίχημα.

Η ψήφιση του νόμου για τις συγχωνεύσεις και τους εταιρικούς μετασχηματισμούς τον Μάιο 2022 αποτέλεσε μια καίρια παρέμβαση της Πολιτείας στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας των ΜμΕ. Το νέο θεσμικό πλαίσιο ενθαρρύνει τις συνεργασίες –μια πρακτική που δεν ευδοκιμεί όσο θα θέλαμε στο οικοσύστημα του ελληνικού επιχειρείν που ακόμα χαρακτηρίζεται από τη νοοτροπία «θέλω να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου»–, παρέχοντας φορολογικά κίνητρα και εκπτώσεις δαπανών στις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να κάνουν το βήμα αυτό, ισχυροποιώντας την επιχειρηματική τους δύναμη και μειώνοντας τα κόστη. Οι εταιρικοί μετασχηματισμοί διευκολύνουν την πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, για την ενίσχυση των ΜμΕ, ειδικά στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, αλλά και την οικονομία συνολικά, από τις συγχωνεύσεις και τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, είναι καίρια, καθώς εγγράφονται σε μια ανοδική και αναπτυξιακή προοπτική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΒΕΑ: Κεντρική προτεραιότητα η προώθηση της εξωστρέφειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider