Bloomberg: Η Βρετανία δεσμεύει δισεκατομμύρια σε πρόγραμμα για μείωση της ζήτησης ενέργειας κατά 13%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Βρετανία δεσμεύει δισεκατομμύρια σε πρόγραμμα για μείωση της ζήτησης ενέργειας κατά 13%
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δαπανήσει δισεκατομμύρια λίρες για τη μόνωση των σπιτιών και την αναβάθμιση των μπόιλερ σε μια προσπάθεια να μειώσει τη συνολική ενεργειακή ζήτηση της Βρετανίας κατά τουλάχιστον 13% αυτή τη δεκαετία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να δαπανήσει δισεκατομμύρια λίρες για τη μόνωση των σπιτιών και την αναβάθμιση των μπόιλερ σε μια προσπάθεια να μειώσει τη συνολική ενεργειακή ζήτηση της Βρετανίας κατά τουλάχιστον 13% αυτή τη δεκαετία.

Η πρωτοβουλία θα ανακοινωθεί την Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ως σημαντική δαπάνη του προϋπολογισμού, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλουμενο αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών που γνωρίζουν το σχέδιο.

Οι υπουργοί προτείνουν τη δημιουργία μιας task force για την επίβλεψη του προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει νέα χρηματοδότηση από το 2025 έως το 2028, σύμφωνα με τις πηγές. Η κυβέρνηση προετοιμάζει επίσης μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για να ενθαρρύνει πολίτες και επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Ο Χαντ είπε ότι ο προϋπολογισμός δαπανών της Πέμπτης θα περιλαμβάνει απρόσμενες αποφάσεις για αύξηση των φόρων και περικοπή δαπανών καθώς προσπαθεί να καλύψει μια «τρύπα» στα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας. Όμως, το να δοθούν χρήματα για να καταστούν οι βρετανικές κατοικίες ενεργειακά αποδοτικές, θα βοηθήσει τη χώρα να μηδενίσει τις εκπομπές αερίων έως το 2050, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει τους λογαριασμούς για τα νοικοκυριά και θα περιορίσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές ξένων καυσίμων.

Τα ποσοστά μόνωσης κατοικιών έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το 2012 καθώς οι διαδοχικές κυβερνήσεις των Συντηρητικών απέτυχαν να εφαρμόσουν και να διατηρήσουν μεγάλα προγράμματα. Το συνολικό κόστος διαρροής ενέργειας για τα νοικοκυριά και το κράτος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα σχεδόν 13 δισ. στερλίνες μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Οκτωβρίου 2024.

Φωτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλαφόν σε πληρωμές με μετρητά εξετάζει η Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider