Η Ρωσία ενισχύει την παιδική εργασία, εν μέσω της έλλειψης εργατικού δυναμικού από τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία ενισχύει την παιδική εργασία, εν μέσω της έλλειψης εργατικού δυναμικού από τον πόλεμο
Μέχρι σήμερα, οι κανόνες για την παιδική εργασία στη Ρωσία θεωρούνται αυστηροί και οι εργοδότες πρέπει να τηρούν μια σειρά δαπανηρών προδιαγραφών για να απασχολούν παιδιά.

Η Ρωσία αναμένεται να προχωρήσει σε χαλάρωση των νόμων που έχει για να επιτρέψει περισσότερη παιδική εργασία στη χώρα, την ώρα που η ρωσική αγορά εργασίας καταγράφει ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία και της επιστράτευσης των περίπου 300.000 Ρώσων πολιτών που έχει διατάξει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» πρότεινε αλλαγές στη νομοθεσία της χώρας ώστε να καταστεί πιο εύκολο για παιδιά 14 ετών και άνω εργάζονται σε θέσεις μερικής απασχόλησης

«Το εισόδημα των εφήβων θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες και να εντυπώσει ένα αίσθημα υπευθυνότητας» αναφέρεται στη σχετική πρόταση του κόμματος.

Μέχρι σήμερα, οι κανόνες για την παιδική εργασία στη Ρωσία θεωρούνται αυστηροί και οι εργοδότες πρέπει να τηρούν μια σειρά δαπανηρών προδιαγραφών για να απασχολούν παιδιά. Με την πρόταση του κόμματος, οι εν λόγω περιορισμοί θα μπορούσαν να αρθούν από τον Μάρτιο, μετέδωσε το Bloomberg.

Σημειώνεται πως αναλυτές έχουν ειδοποιήσει πως η επιστράτευση του Σεπτεμβρίου και η διαρροή νέων Ρώσων από την αγορά εργασίας θα επιδεινώσει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Την ίδια ώρα, το επίσημο ποσοστό ανεργίας στη χώρα ανέρχεται στο 3,9%, κοντά σε ιστορικό υψηλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την υποχώρησή του από τη Χερσώνα - Επιφυλάξεις από το Κίεβο

EY: Προκλήσεις και πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider