«Καμπανάκι» από Goldman Sachs: Οι αγορές υποτιμούν το κίνδυνο ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Goldman Sachs: Οι αγορές υποτιμούν το κίνδυνο ύφεσης
Αυξάνονται οι φωνές που προειδοποιούν για ύφεση.

H Goldman Sachs προειδοποιεί ότι οι πιστωτικές αγορές πρέπει να κάνουν περισσότερα και να μην υποτιμούν τους κινδύνους ύφεσης που απειλούν την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές, οι κίνδυνοι ύφεσης είναι μεγάλοι για τα spreads το 2023 ενώ παρά τη μεγάλη διόρθωση των αγορών που μπήκαν σε περιβάλλον bear market το 2022, υπάρχει τεράστια ανάγκη για προσοχή αλλά και ρυθμίσεις από τους επενδυτές, εάν θέλουν να προστατευτούν.

Οι προειδοποιήσεις της Goldman Sachs έρχονται να προστεθούν σε αυτές της PGIM και της JPMorgan Asset Management, που υπογραμμίζουν τους αυξανόμενους κινδύνους για την απόδοση των ασφαλίστρων στις πιστώσεις καθώς οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ ενισχύονται. Τα τρέχοντα επίπεδα των spreads υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι «εφησυχασμένοι» επισημαίνει η Κέλσι Μπέρο της JP Morgan, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Ενώ τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες τα πιστωτικά περιθώρια διέκοψαν δικαιολογημένα τους αυξανόμενους φόβους για ύφεση, πιστεύουμε ότι οι τρέχουσες συνθήκες είναι διαφορετικές», τόνισαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman. «Τα υψηλότερα επιτόκια και οι πραγματικές αποδόσεις θα συνεχίσουν να ενισχύουν την πρόταση αξίας των μετρητών, ωθώντας το ασφάλιστρο πιστωτικού κινδύνου υψηλότερα» πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πληθωρισμός διευρύνει το χάσμα στη Ευρωζώνη - «Βαρύ» τίμημα για τις βαλτικές χώρες

Αμυντική θέση για τις μετοχές προτείνει η Goldman Sachs - Οι εναλλακτικές επιλογές και το «TARA» στην Ευρώπη

Reuters: Η Ιαπωνία παρενέβη για να στηρίξει το γιεν μετά το χαμηλό 32 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider