«Ψαλίδι» της Goldman Sachs στη βρετανική οικονομία μετά τις αναταραχές της Λιζ Τρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψαλίδι» της Goldman Sachs στη βρετανική οικονομία μετά τις αναταραχές της Λιζ Τρας
Υποβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας η Goldman Sachs.

Σε «κούρεμα» του outlook για την οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου, προχώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs σύμφωνα με έκθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας την Κυριακή.

Η έκθεση έρχεται μετά την απόφαση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Λιζ Τρας να απομακρύνει από το υπουργείο Οικονομικών, τον Κουάσι Κουάρτενγκ αλλά και την υπαναχώρησή της για τον μίνι - προϋπολογισμό με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

«Με την ασθενέστερη αναπτυξιακή δυναμική, τις σημαντικά αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες και τον υψηλότερο εταιρικό φόρο από τον επόμενο Απρίλιο, υποβαθμίζουμε περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα αναμένουμε μια πιο σημαντική ύφεση», υπογραμμίζεται στην σχετική έκθεση.

Η ετήσια πρόβλεψη ανάπτυξης της Goldman του 2023 για το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέσει από -0,4% σε -1%, τη στιγμή που ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,1% στο τέλος του 2023, έναντι 3,3% προηγουμένως.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν είδε την αρνητική αντανάκλαση που είχε ο μίνι προϋπολογισμός στις χρηματοπιστωτικές αγορές, απέσυρε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες της, με τους αναλυτές της Goldman να αναμένουν τώρα ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) δεν θα προχωρήσει σε επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Xαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις τους πως η ΒοΕ θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ακολουθούμενες από μια αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Φεβρουάριο και δύο αυξήσεις 25 μονάδων βάσης τον Μάρτιο και τον Μάιο. Καταληκτικά, μείωσαν τις προσδοκίες τους για το τελικό επιτόκιο στο 4,75%, από 5% προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πόλεμος του Πούτιν απειλεί και την «πράσινη» Ευρώπη

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα δεν βιαστεί να πετύχει τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα

Διοικητής BoE για πληθωρισμό: Αν χρειαστεί θα αυξήσουμε τα επιτόκια για να πετύχουμε τον στόχο

gazzetta
gazzetta reader insider insider