Νέος Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα ρυθμίσω τα δημοσιονομικά - Η Τρας έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα ρυθμίσω τα δημοσιονομικά - Η Τρας έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης
Πεπεισμένος πως θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των πολιτών της χώρας του ο Τζέρεμι Χαντ.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ δεσμεύθηκε να δείξει στους επενδυτές ότι θα επιδιορθώσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας αφού ο αρχικός σχεδιασμός της πρωθυπουργού Λιζ Τρας προκάλεσε χάος στην αγορά ομολόγων και έφερε την παρέμβαση της BoE.

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις αγορές. Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να επιδιώξει να το κάνει αυτό», υπογράμμισε ο Χαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC σε συνέντευξή του την Κυριακή.

«Υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε και αυτό θα κάνω, το οποίο είναι να δείξω στις αγορές, στον κόσμο, στους ανθρώπους που παρακολουθούν από τα σπίτια τους, ότι μπορούμε να λογοδοτήσουμε σωστά για κάθε δεκάρα των σχεδίων μας για τους φόρους και τις δαπάνες» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα εμπιστευτούν τα σχέδιά του και θα αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, αρκέστηκε να πει πως «οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Λιζ Τρας είναι επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρετανίας, ενώ αναφορικά με τα αιτήματα για αντικατάστασή της, εξήγησε πως οι ψηφοφόροι του θέλουν σταθερότητα:

«Το χειρότερο πράγμα γι' αυτό θα ήταν περισσότερη πολιτική αστάθεια στην κορυφή - άλλη μια παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία» σημείωσε ενώ συμπλήρωσε πως η Τρας έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Το πρώτο κρας - τεστ θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, όταν οι συναλλαγές των βρετανικών ομολόγων θα ξαναρχίσουν χωρίς την υποστήριξη του έκτακτου προγράμματος της Τράπεζας της Αγγλίας που έληξε την Παρασκευή.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ένα τεράστιο sell-off στην αγορά των βρετανικών κρατικών ομολόγων, όταν ο προκάτοχος του Χαντ με το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας, Κουάσι Κουάρτενγκ ανακοίνωσε μια σειρά φορολογικών μεταρρυθμίσεων με τον ίδιο να παραιτείται από τα καθηκόντά του την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πόλεμος του Πούτιν απειλεί και την «πράσινη» Ευρώπη

Προκαταρκτική συμφωνία ΔΝΤ - Τυνησίας για πακέτο διάσωσης σχεδόν 2 δισ. δολαρίων

Σίμσον: Με τα μέτρα της ΕΕ για την τιμή του φυσικού αερίου πρέπει να αποφευχθεί η αύξηση της ζήτησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider