Γερμανία: Σε υψηλό άνω των 70 ετών ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σε υψηλό άνω των 70 ετών ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο
Οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση στη Γερμανία, φτάνοντας το +43,9% για τον Σεπτέμβριο.

Στο υψηλότερο επίπεδο άνω των τελευταίων 70 ετών διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο, με τα οριστικά στοιχεία της Destatis να επιβεβαιώνουν τις πιέσεις που δέχεται η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο γενικός πληθωρισμός, σε ετήσιο επίπεδο, διαμορφώθηκε στο 10%, εντός της αρχικής μέτρησης της Destatis και των προβλέψεων των αναλυτών, σημειώνοντας σημαντική άνοδο από το 7,9% του Αυγούστου.

Το 10% πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση πληθωρισμού στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 1951, σύμφωνα με το MarketWatch.

Ο εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληθωρισμός στη Γερμανία, εντός της αρχικής μέτρησης της Destatis και όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Ανά κλάδους της οικονομίας, οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση στη Γερμανία, φτάνοντας το +43,9% για τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 18,7% σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε πως περιμένει ύφεση για το σύνολο του 2023, μεγέθους 0,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider