ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιούν για απώλεια 4 τρισ. δολαρίων μέχρι το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιούν για απώλεια 4 τρισ. δολαρίων μέχρι το 2026
Το ΔΝΤ εκτιμά πως το 1/3 των χωρών του κόσμου θα παρουσιάσει ύφεση εντός του 2022 και του 2023.

Οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ έστειλαν προειδοποιήσεις για τον αυξανόμενο κίνδυνο ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία και την αύξηση του πληθωρισμού, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζας συνεχίζουν τις αυξήσεις των βασικών τους επιτοκίων με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με δήλωση της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επικεφαλής του ΔΝΤ, η οικονομία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να χάνει το momentum της καθώς οι άνοδος του κόστους δανεισμού έχει αρχίσει να «δαγκώνει», μετέδωσε το Bloomberg.

Για την Ευρωζώνη, η ενεργειακή κρίση έχει αρχίσει να επιβραδύνει την ανάπτυξη εν μέσω της ανόδου των ενεργειακών τιμών, ενώ στην Κίνα παρατηρούνται προβλήματα λόγω των lockdown για τον κορονοϊό και των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος της ασιατικής χώρας.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως το 1/3 των χωρών του κόσμου θα παρουσιάσει ύφεση εντός του 2022 και του 2023, προκαλώντας την απώλεια 4 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία μέχρι το 2026.

Η επικεφαλής του Ταμείου υποστήριξε ότι η δημοσιονομική στήριξη πρέπει να είναι στοχευμένη για να μην ενισχυθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fitch αναμένει βαθύτερη ύφεση στη Βρετανία - Αιχμές για την οικονομική πολιτική της Τρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider