Πορτογαλία: Η κεντρική τράπεζα αναμένει αυξημένο πληθωρισμό για το 2022 - Στο 7,8%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πορτογαλία: Η κεντρική τράπεζα αναμένει αυξημένο πληθωρισμό για το 2022 - Στο 7,8%
Η τράπεζα προβλέπει πως το ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 6,7% στο σύνολο του έτους, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 6,3%.

Σε ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για την πορεία του πληθωρισμού στην Πορτογαλία εντός του 2022 προχώρησε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα αναμένει πως ο εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληθωρισμός στην Πορτογαλία για το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί στο 7,8%. Στην προηγούμενη πρόβλεψη της, η τράπεζα εκτιμούσε πως ο πληθωρισμός θα φτάσει το 5,9% για το τρέχον έτος.

Παράλληλα, η τράπεζα προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση και της εκτίμησης της για την ανάπτυξη της οικονομίας της Πορτογαλίας το 2022, προβλέποντας πως το ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 6,7% στο σύνολο του έτους, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 6,3%.

Σημειώνεται πως για τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στην Πορτογαλία διαμορφώθηκε στο 9,3%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1992.

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 6,9% σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1994

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση 2% στο λιανεμπόριο για τον Αύγουστο - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων

Ευρωζώνη: Πτώση στον κλάδο των κατασκευών - Περαιτέρω συρρίκνωση στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider