Νορβηγία: Αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,50% - Προς νέα άνοδο τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νορβηγία: Αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,50% - Προς νέα άνοδο τον Νοέμβριο
Το βασικό επιτόκιο της Norge Bank πλέον διαμορφώνεται στο 2,25%, από το 1,75% που ήταν μέχρι σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας (Norge Bank) ανακοίνωσε την αύξηση του βασικού επιτοκίου καταθέσεων της κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τη συνεδρίαση της νομισματικής της πολιτικής, «δείχνοντας» σε μια νέα αύξηση στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Πλέον, το βασικό επιτόκιο της Norge Bank πλέον διαμορφώνεται στο 2,25%, από το 1,75% που ήταν μέχρι σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού που επηρεάζει -και- τη νορβηγική οικονομία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Νορβηγία διαμορφώθηκε στο 6,5% τον Αύγουστο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός (εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων) διαμορφώθηκε στο 4,7%, πολύ πιο πάνω από τον στόχο του 2% που θέλει η Norge Bank, μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αύξηση του βασικού της επιτοκίου είχε ανακοινώσει η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, ενώ παρόμοια κίνηση έκανε και η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Συνέχιση στην αύξηση των επιτοκίων - «Ίσως αναπόφευκτη» η ύφεση στη Γερμανία

Ιαπωνία: Αμετάβλητα τα επιτόκια της BoJ - Πτώση σε χαμηλό 24ετίας για το γιεν 

gazzetta
gazzetta reader insider insider