ΗΠΑ: Ανθεκτικότητα στις λιανικές πωλήσεις - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανθεκτικότητα στις λιανικές πωλήσεις - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα επιδόματα ανεργίας
Τα στοιχεία δείχνουν αντοχή των Αμερικανών καταναλωτών στον υψηλό πληθωρισμό που συνεχίζει να δοκιμάζει την οικονομία της χώρας.

Μικρή άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, δείχνοντας αντοχή των Αμερικανών καταναλωτών στον υψηλό πληθωρισμό που συνεχίζει να δοκιμάζει την οικονομία της χώρας. Παράλληλα, βελτίωση καταγράφηκε και στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να βρίσκονται κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι λιανικές πωλήσεις για τον Αύγουστο ενισχύθηκαν 0,3% έναντι μηδενικής ανάπτυξης τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση 0,1%.

Οι λιανικές πωλήσεις εκτός των αυτοκινήτων συρρικνώθηκαν 0,3% έναντι αύξησης 0,4% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στο 0%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν σε 213.000 έναντι 222.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 227.000 αιτήσεις.

Πρόκειται για την 5η συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 1,40 εκατ. από 1,47 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,47 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμμα 34 δισ. τον Ιούλιο - Στα «ύψη» οι εισαγωγές λόγω ενεργειακής κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider