Κόλλιας (ΟΕΕ): Κρίσιμη η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων στήριξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλλιας (ΟΕΕ): Κρίσιμη η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων στήριξης
Ζητούμενο η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων ελάφρυνσης για τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων στήριξης που ήδη εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το βασικό ζητούμενο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια.

«Τα μέτρα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, δίνουν τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα το δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται με βάση τις διεθνείς εξελίξεις» για τρεις λόγους, όπως εξήγησε:

  1. Απορροφούν - στον βαθμό, που αυτό είναι εφικτό δημοσιονομικά - μέρος του κόστους από την επιβάρυνση, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων τιμών.
  2. Επαναφέρουν σταδιακά τη φορολογική ισορροπία, μέσω της κατάργησης άδικων και καθαρά εισπρακτικών μέτρων, αλλά και της μείωσης συντελεστών.
  3. Ενισχύουν την ήδη δυνατή αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας, μέσω κινήτρων για προσλήψεις και χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.

«Διότι η ανάπτυξη - η εκτίμηση για την οποία αναβαθμίστηκε σήμερα στο 5,3% για το σύνολο της χρονιάς - είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίζει πόρους για την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των οικονομικών κραδασμών. Το πλέον κρίσιμο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, όπως και έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Διότι τα δύσκολα στις τιμές είναι μπροστά μας» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider