Κίνα: «Φρένο» στην παραγωγή προμηθευτών της Apple και της Toyota λόγω του καύσωνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Φρένο» στην παραγωγή προμηθευτών της Apple και της Toyota λόγω του καύσωνα
Υπολογίζεται πως περίπου 16.500 επιχειρήσεις θα επηρεαστούν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα στην Κίνα.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Σετζουάν στην Κίνα εξέδωσε οδηγία με την οποία καλεί τα περισσότερα εργοστάσια της περιοχής, μεταξύ των οποίων και εργοστάσια που προμηθεύουν την Apple και την Toyota, να σταματήσουν την παραγωγή τους μέχρι το Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές της ασιατικής χώρας για την αντιμετώπιση του καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei, η κίνηση προκαλεί ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα «παγώματα» στη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας και κατά συνέπεια στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Υπολογίζεται πως περίπου 16.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια της Σετζουάν θα επηρεαστούν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα στην Κίνα.

Η Σετσουάν είναι μια σημαντική περιοχή στην Κίνα όσον αφορά την παρασκευή λιθίου, μέταλλο που χρησιμοποιείται στις ηλεκτρικές μπαταρίες.

Εργοστάσιο που εκμεταλλεύεται ο ταϊβανέζικος τεχνολογικός κολοσσός Foxconn, που είναι ο κύριος προμηθευτής της αμερικανικής Apple, ανέστειλε κυρίως την παραγωγή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το δελτίο εν μέσω κύματος καύσωνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider