Κάζιμιρ (EKT): Δεν μπορούμε να ρίξουμε τις τιμές με κάποιο μαγικό τρόπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάζιμιρ (EKT): Δεν μπορούμε να ρίξουμε τις τιμές με κάποιο μαγικό τρόπο
«Θα χρειαστεί κάποιος καιρός για να φέρουμε τον πληθωρισμό εκεί που επιθυμούμε» είπε ο Σλοβάκος τραπεζίτης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 25 ή μονάδες βάσης από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικό τραπεζίτη της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ.

Σε δήλωση του, ο ίδιος ανέφερε πως «το πόσο θα αυξήσουμε τα επιτόκια θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη και πέρα από αυτή. Πιστεύω πως είναι πιθανό να προχωρήσουμε σε μια αύξηση των επιτοκίων μας κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του Κάζιμιρ έρχονται αφότου την Πέμπτη η ΕΚΤ αύξησε τα βασικά επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης, στην πρώτη παρόμοια κίνηση των τελευταίων 11 ετών.

Μιλώντας για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, που βρίσκεται σε υψηλό 10ετιών, ο Κάζιμιρ είπε ότι η ΕΚΤ χρειάζεται να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο, μετέδωσε το Bloomberg.

«Δεν μπορούμε να ρίξουμε με ένα μαγικό τρόπο τις τιμές της βενζίνης, του αερίου ή των τροφίμων. Πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να μετά από την τρελή αύξηση στις τιμές που σημειώνεται λόγω του πολέμου και της πανδημίας, αυτές να αρχίσουν να επιστρέφουν σε φυσιολογική επίπεδα. Θα χρειαστεί κάποιος καιρός για να φέρουμε τον πληθωρισμό εκεί που επιθυμούμε» συμπλήρωσε ο Σλοβάκος τραπεζίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider