Σταϊκούρας από Eurogroup: Απαιτούνται ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας από Eurogroup: Απαιτούνται ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Aνάγκη για «ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», αλλά και καλύτερο ευρωπαϊκό συντονισμό «στις πολιτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης» τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας.

Την ανάγκη για «ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», αλλά και καλύτερο ευρωπαϊκό συντονισμό «στις πολιτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «H ευρωπαϊκή οικονομία περιβάλλεται πλέον από αυξημένους κινδύνους. Κινδύνους στα πεδία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Η ελληνική οικονομία όπως και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες επηρεάζονται από αυτή την εξωγενή κρίση. Έχει επιδείξει όμως, η ελληνική οικονομία, αυξημένες αντοχές και ισχυρή δυναμική, ικανοποιητική κατανάλωση, αυξημένες επενδύσεις, καλή πορεία του τουρισμού, συρρίκνωση της ανεργίας. Απαιτούνται όμως ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά και καλύτερος συντονισμός, ευρωπαϊκός συντονισμός στις πολιτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Εμείς, ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη για όσο χρειαστεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζεντιλόνι: Ανήσυχος για τις συνέπειες περικοπής της ροής του αερίου στην ΕΕ

Μέτρα στήριξης και ελαφρύνσεις στο μικροσκόπιο του Eurogroup – Κλειδώνουν οι συστάσεις προς τα κράτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider