Η Ρωσία ανέβηκε στη δεύτερη θέση των εξαγωγών πετρελαίου στην Ινδία 

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ρωσία ανέβηκε στη δεύτερη θέση των εξαγωγών πετρελαίου στην Ινδία 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Εκπαραθυρώνοντας τη Σαουδική Αραβία στην τρίτη θέση και μένοντας πίσω μόνο από το Ιράν.

Η Ρωσία έγινε τον Μάιο η δεύτερη χώρα σε όρους εξαγωγών πετρελαίου στην Ινδία, εκπαραθυρώνοντας τη Σαουδική Αραβία στην τρίτη θέση και μένοντας πίσω μόνο από το Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Για τον περασμένο μήνα, τα διυλιστήρια της Ινδίας έλαβαν 819.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα από τη Ρωσία, η μεγαλύτερη ποσότητα στα χρονικά και αυξημένη κατά πολύ από τα 277.000 βαρέλια ρωσικού πετρελαίου ανά ημέρα τον Απρίλιο.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς η Ρωσία κινείται για να «μαζέψει» τις ενεργειακές απώλειες που έχουν προκαλέσει στις εξαγωγές πετρελαίου οι κυρώσεις από τις χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως επί του συνόλου εισαγωγών πετρελαίου που έκανε η Ινδία για τον Μάιο, ο ρωσικός «μαύρος χρυσός» ανήλθε στο 16,5%, ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές στην ασιατική χώρα από τη Μέση Ανατολή διαμορφώθηκαν στο 59,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μουντιάλ 2026: Οι πιο πολύτιμες εθνικές ομάδες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Το Ozempic, οι υψηλές τιμές στα κόκκινα κρέατα και η εξαγορά της Νιτσιάκος

Οι παγίδες στο ΠΑΣΟΚ με τη συνταγματική αναθεώρηση - Μητσοτάκης και Σαμαράς στην κηδεία του Ταγαρά - Οι ψίθυροι για Φάμελλο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider