Γέλεν: Δεν βλέπω ύφεση στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Δεν βλέπω ύφεση στις ΗΠΑ
«Δεν περιμένω ύφεση», είπε η Γέλεν στο CNBC.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Παρασκευή ότι η αμερικανική οικονομία αποδεικνύεται «πολύ ανθεκτική» έναντι μιας σειράς κραδασμών και εκτίμησε ότι δεν θα οδηγηθεί σε ύφεση.

«Δεν περιμένω ύφεση», είπε η Γέλεν στο CNBC.

Είπε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει κορυφωθεί στις ΗΠΑ αλλά προειδοποίησε ότι οι τιμές μπορεί να παραμείνουν υψηλές «για λίγο ακόμη».

Χθες η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ προειδοποίησε πως η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη ενδέχεται να εκτινάξει τις τιμές της ενέργειας σε όλον τον κόσμο, ζητώντας να περιοριστεί μεν η ευρωπαϊκή εξάρτηση από τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα αλλά «χωρίς να τιμωρηθεί ολόκληρος ο πλανήτης».

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την πλήρη απαγόρευση εισαγωγής (ρωσικού) πετρελαίου στην Ευρώπη» ανέφερε η Γέλεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Αν μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο για να το κάνουμε, χωρίς να βλάψουμε όλον τον πλανήτη με την άνοδο των τιμών της ενέργειας, θα ήταν το ιδανικό και είναι ένα ερώτημα το οποίο προσπαθούμε να εξετάσουμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μπορεί να εκτινάξει τις τιμές σε όλον τον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider