Σκρέκας: 3 μέτρα για επιτάχυνση των ερευνών υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκρέκας: 3 μέτρα για επιτάχυνση των ερευνών υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα».

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για τη διερεύνηση και αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων.

Το ΥΠΕΝ θα κάνει άμεσα 3 πράγματα.

1. Θα συσταθεί μια νέα task force που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.
2. Θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη σύντμηση των χρόνων των ερευνών.
3. Θα σταλεί επιστολή στους παραχωρησιούχους από την ΕΔΕΥ που θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά το πρότυπο χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, που εφήρμοσε ταχείες διαδικασίες τόσο για τη διερεύνηση όσο και για την έναρξη παραγωγής υδρογονανθράκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα οκτώ πιο περιζήτητα πτυχία για άμεση πρόσληψη

«Γεμάτα» τα κρατικά ταμεία παρά τις πρόωρες αποπληρωμές - Πάνω από 39,5 δισ. ευρώ

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου από του ΕΦΚΑ - 6 στους 10 κάτω από τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider