Ινδία: Σταθερά τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Σταθερά τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας
Στην ανακοίνωση της ινδικής τράπεζας σημειώνεται πως η οικονομία της χώρας έχει δείξει σημάδια βελτίωσης.

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, το επιτόκιο δανεισμού και το επιτόκιο καταθέσεων της.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν το επιτόκιο δανεισμού να αυξηθεί στο 4,25% έναντι του 4% που αποφάσισε να το διατηρήσει η τράπεζα, ενώ ανέμεναν ότι το επιτόκιο καταθέσεων θα μείνει ως έχει, στο 3,35%.

Στην ανακοίνωση της ινδικής τράπεζας σημειώνεται πως η οικονομία της χώρας έχει δείξει σημάδια βελτίωσης μετά από την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού το 2021 και έπειτα από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την ανάσχεση της.

«Η συνεχιζόμενη υποστηρικτική πολιτική είναι ασφάλεια για μια βιώσιμη και ευρεία ανάκαμψη της οικονομίας, εν μέσω της αβεβαιότητας που υπάρχει από την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο» αναφέρει η τράπεζα.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στην Ινδία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε σε 5,6% για τον Δεκέμβριο του 2021, με την κεντρική τράπεζα να εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 4,5% για τον Απρίλιο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ινδία αναγνώρισε επίσημα τα κρυπτονομίσματα - Στο 30% η φορολόγησή τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider