Η Κομισιόν δίνει 15 δισ. ευρώ για την παραγωγή ημιαγωγών στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν δίνει 15 δισ. ευρώ για την παραγωγή ημιαγωγών στην ΕΕ
«Μέχρι το 2030, θέλουμε να έχουμε το 20% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναβάθμιση του ρόλου στην παραγωγή ηλεκτρικών τσιπ και ημιαγωγών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε δηλώσεις της, η Γερμανίδα αξιωματούχος είπε πως η ΕΕ θα επενδύσει 15 δισ. ευρώ σε επιπλέον δημόσιες επενδύσεις μέχρι το 2030, χρήματα που έρχονται να προστεθούν στα 30 δισ. ευρώ που έχουν προγραμματίσει οι Βρυξέλλες για δημόσιες επενδύσεις μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

«Μέχρι το 2030, θέλουμε να έχουμε το 20% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρονικών τσιπ και ημιαγωγών» υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει το Reuters, το συνολικό ποσό δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων για την παραγωγή ημιαγωγών στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει τα 48 δισ. δολάρια και έχει στόχο τη μείωση της εξάρτησης που έχει η ευρωπαϊκή αγορά από την Ασία σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από αυτοκίνητα έως κονσόλες παιχνιδιών.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) κάλεσε την Κομισιόν να επιταχύνει τις προσπάθειες για την παραγωγή ηλεκτρονικών τσιπ και ημιαγωγών στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ να έχει το 20% της παραγωγής ημιαγωγών μέχρι το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider