Εύσημα Πούτιν στην Ουγγαρία για την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εύσημα Πούτιν στην Ουγγαρία για την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία
«Η Ουγγαρία αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο πέντε φορές πιο φτηνά από την τιμή αγοράς στην Ευρώπη» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, συναντώντας τον Βίκτορ Ορμπάν.

Τα μακροχρόνια συμβόλαια επιτρέπουν αυτή την στιγμή στη Βουδαπέστη να αγοράζει το ρωσικό φυσικό αέριο πέντε φορές πιο φτηνά από την τιμή αγοράς που ισχύει στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στο Κρεμλίνο, εξαίροντας την ουγγρική κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, υπο τον πρωθυπουργό της έκανε πολλά για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για το ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε πέρυσι η Ουγγαρία με την Gazprom, επιτρέπουν στην Ουγγαρία να έχει έως το 2036, σταθερές προμήθειες φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, λέγοντας ότι «ο ενεργειακός τομέας γενικά κατέχει μεγάλη θέση στην συνεργασία» των δύο χωρών, επισημαίνοντας την συνεργασία που αφορά τον πυρηνικό σταθμό «Πακς».

Εκτός των άλλων επισήμανε την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των μηχανοκατασκευών, όπως και την συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την παραγωγή σιδηροδρομικών βαγονιών για την Αίγυπτο.

Ο Πούτιν, αναφερόμενος στα θέματα συνεργασίας που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ότι η Ρωσία έχει παραδώσει στην Ουγγαρία 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V και πως αυτή τη στιγμή συζητείται το θέμα της μεταβίβασης τεχνολογίας για την παραγωγή του εμβολίου στην Ουγγαρία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ουγγαρία θα ήθελε να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στο πλαίσιο διμερούς μακροπρόθεσμης συμφωνίας. «Ήταν πολύ σημαντική η υπογραφή των διμερών συμφωνιών έως το 2036. Κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντηση θα ήθελα να επιτύχω τον στόχο της αύξησης των προμηθειών (φυσικού αερίου)», δήλωσε ο Ορμπάν κατά την διάρκεια των συνομιλιών τουη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IEA: Μειωμένη 4,5% η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider