Στόλτενμπεργκ: Από επικεφαλής του NATO, επόμενος κεντρικός τραπεζίτης της Νορβηγίας;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόλτενμπεργκ: Από επικεφαλής του NATO, επόμενος κεντρικός τραπεζίτης της Νορβηγίας;
Η μέχρι σήμερα υποδιοικήτρια της τράπεζας, Ίντα Βόλντεν Μπαχ, θεωρείται το φαβορί από τους οικονομολόγους για την ηγεσία της Norge Bank.

Ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, φαίνεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων για την ανάδειξη του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας, στη θέση του Όιστιν Όλσεν, που θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Norge Bank στις αρχές του 2022.

Το υπουργείο Οικονομικών της Νορβηγίας έχει ήδη δεχθεί 22 αιτήσεις υποψηφίων για τη θέση με τη σχετική προθεσμία να λήγει την περασμένη εβδομάδα, στις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μια από τις βασικές αντιπάλους του νυν γγ του NATO (εάν ο ίδιος διεκδικήσει τη θέση) είναι η μέχρι σήμερα υποδιοικήτρια της τράπεζας, Ίντα Βόλντεν Μπαχ, που θεωρείται και το φαβορί από τους οικονομολόγους για την ηγεσία της Norge Bank.

Ο 62χρονος Στόλτενμπεργκ έχει διατελέσει στο παρελθόν 2 φορές πρωθυπουργός της Νορβηγίας και οι αναφορές στον Τύπο της χώρας για το εάν θα «κυνηγήσει» τελικά τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη είναι αμφίσημες.

Πρόσφατα, εκπρόσωπος του Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ο 62χρονος θέλει μείνει συγκεντρωμένος στα τρέχοντα καθήκοντα του, με τη θητεία του στη θέση του γγ του NATO να λήγει τον Οκτώβριο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νορβηγία: Η πολλά υποσχόμενη αιολική ενέργεια «σκόνταψε» στην κοινωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider