Επιμένει ο Ερντογάν για τα χαμηλά επιτόκια - Σε νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει ο Ερντογάν για τα χαμηλά επιτόκια - Σε νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα
Ο Ερντογάν επιμένει να αρνείται να αυξήσει τα επιτόκια ως αντιστάθμιση του διψήφιου ποσοστού πληθωρισμού, με την αξία του τουρκικού νομίσματος να υποχωρεί κατακόρυφα.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η τουρκική λίρα, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εναντιώνεται σε οποιαδήποτε αύξηση των επιτοκίων. Το νόμισμα έφτασε τα 13,47 δολάρια, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό μετά τα 13,45.

Ο Ερντογάν επιμένει να αρνείται να αυξήσει τα επιτόκια ως αντιστάθμιση του διψήφιου ποσοστού πληθωρισμού, με την αξία του τουρκικού νομίσματος να υποχωρεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Ο πληθωρισμός στην Τουρκία είναι πλέον κοντά στο 20%, με τον Ερντογάν να έχει διώξει τρεις κεντρικούς τραπεζίτες, επειδή δεν συμφωνούσαν ότι τα επιτόκια δεν πρέπει να αυξηθούν.

«Πάντα υποστήριζα τα χαμηλότερα επιτόκια και επαναλαμβάνω ότι τα επιτόκια πρέπει να είναι χαμηλότερα. Ποτέ δεν υποστήριξα και δεν θα υποστηρίξω την αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε ο Ερντογάν την Κυριακή, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. «Τα επιτόκια είναι ο λόγος, ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα. Το επιχείρημά μου δεν έχει αλλάξει, εξακολουθώ να το υπερασπίζομαι, να το πιστεύω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ο επικεφαλής αγορών της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Doruk Kucuksarac, έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider