Έως πότε τελειώνουν τα οδικά έργα που συνδέονται με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP Arena»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως πότε τελειώνουν τα οδικά έργα που συνδέονται με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP Arena»
Προχωρούν οι εργασίες, έως 31/12 η «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» από Intrakat.

Τέλος του 2021 «δείχνει» το χρονοδιάγραμμα, εφόσον βέβαια χρειαστεί τελικά η νέα μικρή παράταση, για το έργο «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας» συμβατικής αξίας 10,1 εκατ. ευρώ περίπου (με ΦΠΑ), αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «INTRAKAT ΑTΕ».

Το εν λόγω έργο σχετίζεται υπό μία έννοια με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ στην περιοχή, το «OPAP Arena», αποτελώντας αυτό που λένε στην κατασκευαστική «πιάτσα» ως «συνοδά έργα».

Ειδικότερα, χτες, στη «Διαύγεια» της Περιφέρειας Αττικής «ανέβηκε» η έγκριση «του από 15-11-2021 χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών, μετά της τεχνικής έκθεσης που το συνοδεύει, που αφορά στο έργο: “Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδελφειας – Χαλκηδονας” συμβατικής αξίας 10.096.994,20€ (με ΦΠΑ), όπως υποβλήθηκε από την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση και ελέγχθηκε από την Υπηρεσία μας, με προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης των εργασιών του έργου την 31/12/2021».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρχαν δημοσιεύματα για διακοπή εργασιών από την κατασκευαστική λόγω καθυστερήσεων στην καταβολή οικονομικών υποχρεώσεων από πλευράς της Περιφέρειας, ωστόσο, και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για αγαστή συνεργασία, για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς διακοπή εργασιών.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της τότε σημείωνε ότι δεν υπάρχει καμία διακοπή στις εργασίες του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υλοποιείται κανονικά, εντός χρονοδιαγραμμάτων και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η δε έγκαιρη ολοκλήρωση του γηπέδου της ΟPAP Arena και των συνοδών έργων, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την απόλυτη τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων με το μεγάλο αυτό εγχείρημα πλευρών. Αλλά και η INTRAKAT σημείωνε «ότι στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, το έργο προηγείται κατασκευαστικά του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και δεσμεύεται για την έγκαιρη και άρτια τεχνικά ολοκλήρωσή του».

Όπως σημειώνεται και στο έγγραφο, η σύμβαση κατασκευής του έργου του θέματος μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της εργοληπτικής επιχείρησης «INTRAKAT ΑTΕ» υπεγράφη στις 9/12/2019, με προθεσμία αποπεράτωσης του έργου τους δεκατέσσερις (14) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι έως τις 9/02/2021. Ακολούθησαν εγκρίσεις για παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου αρχικά έως την 08-07-2021 και στη συνέχεια έως την 09-11-2021. Τότε κοινοποιήθηκε αίτημα του αναδόχου για παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου έως την 31-12-2021 και ζητήθηκε αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του έργου το οποίο και εγκρίθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider