Μπρούνο Λε Μερ: Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι με τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρούνο Λε Μερ: Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι με τον πληθωρισμό
Μιλώντας την Πέμπτη μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, ο Λε Μερ είπε ότι οι πιέσεις στις τιμές θα εκτονωθούν τελικά καθώς οφείλονται κυρίως στο ενεργειακό κόστος. 

Ο αυξανόμενος ευρωπαϊκός πληθωρισμός θα είναι παροδικός και υπάρχει περιορισμένος κίνδυνος μετάδοσης από τα ακόμη υψηλότερα ποσοστά που παρατηρούνται στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.

Μιλώντας την Πέμπτη μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, ο Λε Μερ είπε ότι οι πιέσεις στις τιμές θα εκτονωθούν τελικά καθώς οφείλονται κυρίως στο ενεργειακό κόστος, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Υπογράμμισε επίσης τις διαφορές μεταξύ της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει αυτόματη μετάδοση από την ισχυρή αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στα επίπεδα τιμών στην Ευρώπη», δήλωσε ο Λε Μερ. «Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας για τον πληθωρισμό».

Η έκκληση του Γάλλου υπουργού για ηρεμία έρχεται σε αντίθεση με την επιφυλακτικότητα σε προηγούμενα τρίμηνα, καθώς οι ρυθμοί πληθωρισμού παραμένουν υψηλότεροι για περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο ηγέτης του FDP που πιέζει να γίνει ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, είπε ότι η πολιτική τάξη της Γερμανίας υποτιμά τους κινδύνους του πληθωρισμού. Έχει προειδοποιήσει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider