Κίνα: Αύξηση των εξαγωγών τον Οκτώβριο - Πάνω από τα 300 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αύξηση των εξαγωγών τον Οκτώβριο - Πάνω από τα 300 δισ. δολάρια
Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι κινεζικές εξαγωγές κατά τον Οκτώβριο, γεγονός που έδωσε σημαντική ώθηση στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι κινεζικές εξαγωγές κατά τον Οκτώβριο, γεγονός που έδωσε σημαντική ώθηση στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές ελλείψεις στον ενεργειακό τομέα αλλά και με κατά τόπους αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές προϊόντων κατά τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκαν στα 300,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 27,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, την στιγμή που οι εισαγωγές ανήλθαν στα 215,7 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 20,6% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο, οι κινεζικές εξαγωγές είχαν σημειώσει αύξηση 28,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 84,5 δισ. δολάρια, ποσό αυξημένο σημαντικά σε σχέση με τα 66,8 δισ. δολάρια του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κινεζική τελωνιακή υπηρεσία.

Το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 40,7 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μικρή μείωση σε σχέση με τα 42 δισ. δολάρια του Σεπτεμβρίου, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στα 25,9 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,9%, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το 7,9% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H JP Morgan υποβάθμισε για πέμπτη φορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας

Κίνα: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά άνθρακα μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης

Η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στον κόσμο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο -Και οι ΗΠΑ είναι εκτός

gazzetta
gazzetta reader insider insider