Σε ποσοστά ρεκόρ οι τιμές άνθρακα στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ποσοστά ρεκόρ οι τιμές άνθρακα στην Κίνα
Το Πεκίνο προχωρά σε μαζικές εισαγωγές άνθρακα, καθώς τον Σεπτέμβριο οι εν λόγω εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 76% σε ετήσια βάση.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασαν οι τιμές του θερμικού άνθρακα στην Κίνα, του μεγαλύτερου καταναλωτή του καυσίμου παγκοσμίως, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας. Η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνει σειρά μέτρων για την παροχή ενέργειας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές άνθρακα από το εξωτερικό.

Εν μέσω μεγάλων καταστροφών από πλημμύρες που πλήττουν τα νότια της χώρας, το Πεκίνο έδωσε οδηγία σε περίπου 200 ορυχεία στις εκεί περιοχές να αυξήσουν την παραγωγή, παρά το κλείσιμο τουλάχιστον 60 ορυχείων στην επαρχία της Σανξί λόγω των καιρικών φαινομένων.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε πως 4 ορυχεία, με δυνατότητα παραγωγής 4,8 εκατ. τόνων, παραμένουν κλειστά, όπως μετέδωσε το Reuters.

Είναι χαρακτηριστικό πως η διαπραγμάτευση των μεγαλύτερων συμβολαίων θερμικού άνθρακα της Κίνας, έφτασε τα 254,44 δολάρια ανά τόνο την Τετάρτη, σε ιστορικό υψηλό και έχοντας αυξηθεί σχεδόν 3 φορές από την αρχή του 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πεκίνο προχωρά σε μαζικές εισαγωγές άνθρακα, καθώς τον Σεπτέμβριο οι εν λόγω εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 76% σε ετήσια βάση, φτάνοντας το 38,88 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δυσβάστακτο βάρος από την ενεργειακή μετάβαση λόγω αστοχιών των Βρυξελλών, βλέπουν παράγοντες της αγοράς

Αποκάλυψη: Τι προβλέπει η «εργαλειοθήκη» της Κομισιόν για το ενεργειακό κόστος που ανακοινώνεται σήμερα

gazzetta
gazzetta reader insider insider