Σεντένο (ΕΚΤ): Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο (ΕΚΤ): Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση για τον πληθωρισμό
Το γεγονός πως η παρατεταμένη αβεβαιότητα που προκαλείται από την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη θα πρέπει να σημάνει την διαρκή και στενή παρακολούθηση του φαινομένου από την ΕΚΤ επισημαίνει ο Μάριο Σεντένο.

Το γεγονός πως η παρατεταμένη αβεβαιότητα που προκαλείται από την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη θα πρέπει να σημάνει την διαρκή και στενή παρακολούθηση του φαινομένου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισημαίνει το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Μάριο Σεντένο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να δράσουν με ευελιξία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o επικεφαλής του ESM τόνισε πως «η καλύτερη απάντηση στην αβεβαιότητα είναι να συνεχίσουμε τη στενή παρακολούθηση, με ψυχραιμία και να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με ευελιξία», ενώ υπογράμμισε πως η ΕΚΤ διαθέτει τα κατάλληλα μέσα ώστε να απαντήσει αποτελεσματικά.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη, ο Σεντένο σημείωσε πως η αύξηση του πληθωρισμού θεωρείται ακόμα προσωρινή, ενώ τόνισε πως οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη συνεχίζουν να συντείνουν προς το γεγονός πως η ευρωπαϊκή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, ξεπερνώντας κατά το δ΄ τρίμηνο του 2021 τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011 ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider