Οικονομία | Διεθνή
01-09-2021 | 12:12

Caixin/Markit: Πτώση στην κινεζική μεταποίηση τον Αύγουστο

Newsroom
Μοιράσου το
Caixin/Markit: Πτώση στην κινεζική μεταποίηση τον Αύγουστο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο δείκτης PMI της Caixin China General Manufacturing μειώθηκε στο 49,2 τον Αύγουστο του 2021 από 50,3 τον Ιούλιο, χωρίς να επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της αγοράς για 50,2. 

Αυτή ήταν η πρώτη συρρίκνωση της δραστηριότητας των εργοστασίων από τον Απρίλιο του 2020, «χτυπημένη» από τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, της συμφόρησης στις προμήθειες και των υψηλών πρώτων υλών. 

Η παραγωγή συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν για δεύτερο μήνα, με τον πιο απότομο ρυθμό σε 16 μήνες, και οι εξαγωγικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Επίσης, τα αγοραστικά επίπεδα μειώθηκαν μετά την άνοδο του Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, η απασχόληση μειώθηκε κλασματικά μετά από έναν γενικά αμετάβλητο μήνα νωρίτερα. Τα δεδομένα των τιμών έδειξαν ότι ο πληθωρισμός του κόστους εισαγωγών αυξήθηκε για πρώτη φορά σε τρεις μήνες. Τέλος, το συναίσθημα παρέμεινε έντονο, παρά το γεγονός ότι ο βαθμός αισιοδοξίας παρέμεινε αμετάβλητος από το χαμηλό 15 μηνών του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.