Απρόσμενη συρρίκνωση στον κλάδο υπηρεσιών στην Κίνα τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απρόσμενη συρρίκνωση στον κλάδο υπηρεσιών στην Κίνα τον Αύγουστο
Η δραστηριότητα στα εργοστάσια επίσης μειώθηκε με ποσοστό μεγαλύτερο των προσδοκιών, εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει την οικονομία της χώρας.

Απρόσμενη συρρίκνωση εμφάνισε τον Αύγουστο η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Κίνα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει την οικονομία της χώρας, ενώ και η δραστηριότητα στα εργοστάσια μειώθηκε με ποσοστό μεγαλύτερο των προσδοκιών, εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ο μη μεταποιητικός PMI, που περιλαμβάνει τις κατασκευές και τις υπηρεσίες, μειώθηκε στις 47,5 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 53,3 τον Ιούλιο.

Ο υποδείκτης για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 45,2, από τις 52,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης της κατασκευαστικής δραστηριότητας ανήλθε στις 60,5 μονάδες, από τις 57,5 τον προηγούμενο μήνα.

Το τελευταίο κύμα των κρουσμάτων του κορονοϊού, που εξαπλώθηκε σε περισσότερες από τις μισές κινεζικές επαρχίες, έφερε μεγάλο πλήγμα στον τομέα των υπηρεσιών που βρισκόταν σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι επιχειρήσεις, όπως οδικές και αεροπορικές μεταφορές, διαμονή, τροφοδοσία, χρηματοδοτική μίσθωση, αθλήματα και ψυχαγωγία, επλήγησαν περισσότερο, με τους υποδείκτες τους να υποχωρούν κάτω από τις 50 μονάδες που χωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη της δραστηριότητας, όπως ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Παράλληλα, ο μεταποιητικός PMI μειώθηκε στις 50,1 από τις 50,4 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό 18 μηνών και διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 50,2 μονάδες, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider