Οικονομία
09-07-2021 | 11:23

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης «e-λιανικό»

Ρομίνα Νικηφόρου
Μοιράσου το
Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης «e-λιανικό»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ξεκινά σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, η υποβολή αιτήσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου για συμμετοχή στον Β΄ κύκλο της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» που αφορά στη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο κύκλο κατατέθηκαν 11.500 αιτήσεις και έχουν ήδη εγκριθεί οι 7.162 με συνολική δημόσια δαπάνη 33,6 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 98% του συνόλου, δηλαδή περίπου 11.200 αιτήσεις, υποβλήθηκαν από πολύ μικρές επιχειρήσεις ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ζήτηση ήταν από τους κλάδους των ρούχων, υποδημάτων και κοσμημάτων.

Ο προϋπολογισμός του Β΄ κύκλου ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ  για το σύνολο των περιφερειών της χώρας και επιδοτούνται δαπάνες:

  • έως 5.000 ευρώ, για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού  καταστήματος.
  • εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν τις 18/3/2020, επιδοτούνται άυλες δαπάνες μέχρι 1.500 ευρώ για την αναβάθμισή του.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr/mis έως την 29η Σεπτεμβρίου 2021 και απευθύνεται σε όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στον Α’ κύκλο της Δράσης.

Οι δικαιούχοιΗ Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Στόχος είναι να στηριχθεί η λειτουργία των ΜμΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και διασφαλίζοντας την συνέχεια της οικονομικής τους δραστηριότητας.Δικαιούχοι της Δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα), διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019 και νεοσύστατες εφόσον έχουν συσταθεί μετά την ημερομηνία αυτή.Παράλληλα, το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ), μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας OPENSHOPS.GR (www.openshops.gr), προσφέρει στους δικαιούχους της δράσης «e-λιανικό» δωρεάν:

• γενική ενημέρωση σχετικά με τη δράση

• υποστήριξη για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στη δράση

• συμβουλευτική και υποστήριξη για διοικητικά / τυπικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση της δράσης e-λιανικό, καθώς και σε τεχνικά ζητήματα σχετικά με τον ορθό σχεδιασμό, υλοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία του e-shop τους.Μέσω ειδικού εργαλείου, το οποίο αναρτάται στην ψηφιακή πλατφόρμα του www.openshops.gr, οι δικαιούχοι της Δράσης, από την σήμερα θα μπορούν να διεξάγουν ενδεικτικό έλεγχο συμμόρφωσης του ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop) με τις προτεινόμενες προδιαγραφές και συστάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψηλά στις προτιμήσεις οι Οnline αγορές και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων – Έρχεται νέος κύκλος e-λιανικό