Εκτός καραντίνας οι εμβολιασμένοι Βρετανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός καραντίνας οι εμβολιασμένοι Βρετανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα
Η αλλαγή στο σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης θα ισχύει μόνο για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

Την άρση των υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών για πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, με το μέτρο να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 19 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί, ενήλικοι και ανήλικοι, οι οποίοι επιστρέφουν από χώρες «μεσαίου κινδύνου» που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε καραντίνα κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Ο Σαπς τόνισε πως το μέτρο θα ισχύει μόνο για τους Βρετανούς πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, για τους οποίους θα παραμένει υποχρεωτικό το PCR test πριν και μετά από την άφιξη τους στη χώρα.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως από τις 19 Ιουλίου θα σταματήσει η σύσταση αποφυγής μετακινήσεων στις «πορτοκαλί» χώρες, οι οποίες -πέρα από την Ελλάδα- περιλαμβάνουν και άλλους δημοφιλείς για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Σημειώνεται ότι στις 19 Ιουλίου θα χαλαρώσουν και οι υπόλοιποι περιορισμοί στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο επίκεντρο ο οινοτουρισμός της Σαντορίνης για το Υπουργείο Τουρισμού

Έρχονται νέες ξενοδοχειακές αφίξεις εντός κι εκτός Αττικής

Αναποφάσιστο παραμένει το 16% των ξενοδοχείων στο Νότιο Αιγαίο για το αν θα ανεβάσει ρολά

gazzetta
gazzetta reader insider insider