Ifo: Σε τροχιά επιτάχυνσης η γερμανική οικονομία - Μεγάλες προσδοκίες στο λιανεμπόριο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Σε τροχιά επιτάχυνσης η γερμανική οικονομία - Μεγάλες προσδοκίες στο λιανεμπόριο 
Οι συνθήκες στον κλάδο του λιανεμπορίου της Γερμανίας έχουν βελτιωθεί στο υψηλότερο σημείο από την επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας το 1990.

Σημαντική βελτίωση όλων των βασικών δεικτών για την πορεία της γερμανικής οικονομίας που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo καταγράφεται τον Ιούνιο, με τους αναλυτές του Ifo να τονίζουν πως η ανάκαμψη του μεγαλύτερου ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιταχύνεται.

Αναλυτικά, ο δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 104 μονάδες έναντι 102,9 μονάδες τον Μάιο και αντί 103,6 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ανέβηκε στις 99,6 μονάδες από 95,7 μονάδες τον Μάιο και έναντι 97,9 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στις 101,8 μονάδες από τις 99,2 μονάδες τον Μάιο και αντί πρόβλεψης των αναλυτών για 100,7 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2018.

Οι αναλυτές του Ifo σημειώνουν πως οι συνθήκες στον κλάδο του λιανεμπορίου της Γερμανίας έχουν βελτιωθεί στο υψηλότερο σημείο από την επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας το 1990.

«Η γερμανική οικονομία αποτινάσσει την κρίση του κορονοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φούεστ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider