Α. Γεωργιάδης: Άμεσα οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ στον τουρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Γεωργιάδης: Άμεσα οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ στον τουρισμό
Γεωργιάδης Άδωνις
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανέναρξη της Εστίασης, δήλωσε πως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν σχετική αίτηση.

Μέσα στη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, όπως έγινε και με την εστίαση όταν έχουμε την πρώτη έγκριση, πιστεύω αύριο- μεθαύριο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπενθύμισε πως σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδότοπων μέχρι του ποσού των 18.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά στο ΕΣΠΑ που γίνεται μόνο με 3 δικαιολογητικά: Καταθέτεις μόνο την άδεια, το Ε3 και την υπεύθυνη δήλωση». Πρόσθεσε επίσης ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει «το πολύ σε 4 εβδομάδες».

Παράλληλα, όπως είπε, από αύριο, 1 Ιουνίου, ανοίγει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, ο οποίος θα γίνεται αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση υπαλλήλου. «Θα γίνεται με έναν αλγόριθμο μέσα από τον υπολογιστή, θα έχει και πάρα πολλές δόσεις, έως 240 δόσεις αλλά και κούρεμα και τόκων προσαυξήσεων και κεφαλαίου εφόσον αυτό το αποφασίσει ο συμβιβασμός» τόνισε.

Επίσης από σήμερα ξεκινάει και η διαδικασία για την επιδότηση πάγιων δαπανών, επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Ερωτηθείς για το μέτρο της μείωσης των ενοικίων για τις επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το μετρό θα συνεχίσει να ισχύει για τις επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ενώ για τις υπόλοιπες η άρση του γίνεται σταδιακά ανάλογα με το πότε άνοιξαν.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επιδότησης της Εστίασης, δήλωσε πως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν σχετική αίτηση με περισσότερες από 10.000 αιτήσεις να έχουν εγκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

Σε ό, τι αφορά τις σχολές χορού που θα επαναλειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου, θα υπάρξει και για αυτές πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τέλος, ερωτηθείς για τα καταστήματα που δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν εξωτερικούς χώρους, όπως είναι καταστήματα εστίασης και ίντερνετ καφέ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτά θα ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός θα ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις εμποροπανηγύρεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.