Οικονομία | Ελλάδα
25-08-2020 | 15:11

Χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 73 φορέων Υγείας στην Αττική

Μοιράσου το
Χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 73 φορέων Υγείας στην Αττική

Με χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ ενισχύονται 73 φορείς Υγείας στην Αττική, με επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για δύο χρόνια.

«Στηρίζουμε τους πολίτες, ενισχύοντας το υγειονομικό σύστημα της Αττικής, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράφοντας σήμερα την απόφαση χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΠΕΠ Αττικής (2014-2020).

Σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τον κλάδο της Υγείας με την πρόσληψη νέου επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. «Η Περιφέρεια είναι παρούσα σε αυτήν την εθνική μάχη και ενώνει τις δυνάμεις της με όλους τους αρμόδιους φορείς, για να μη νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος».

Συγκεκριμένα η πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και χρηματοδοτείται με 100 εκατ. ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Αποσκοπεί δε, στην εξασφάλιση της λειτουργικής ετοιμότητας και ανθεκτικότητας του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19, μέσω της αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση αναγκών.

Οι ανάγκες αυτές προβλέπουν :

• Την άμεση λειτουργική αναδιάταξη μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με αύξηση του προσωπικού

• Την εφαρμογή των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού (Covid-19), καταρχήν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας αναφοράς στην ασφαλή διακομιδή των κρουσμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.

• Παροχή υπηρεσιών υγείας και καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

• Ενίσχυση της αντοχής του υπηρετούντος δυναμικού και της δυνατότητας αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσεις καραντίνας και για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.