Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έλαβε έγκριση για χρήση στη Βρετανία - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έλαβε έγκριση για χρήση στη Βρετανία - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Έγκριση για χρήση στη Βρετανία έλαβε σήμερα το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Η Βρετανία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της Pfizer την ερχόμενη εβδομάδα, αφού η ρυθμιστική αρχή της χώρας ενέκρινε σήμερα το εμβόλιο αυτό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ' αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

Lockdown

Από ένα lockdown διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων βγαίνει σήμερα η Αγγλία και επιστρέφει σε ένα σύστημα τριών βαθμίδων περιορισμών ανά περιοχή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Στη Σκοτία ισχύει επίσης ένα σύστημα τοπικών περιορισμών.

Στην Ουαλία, μετά από μια καραντίνα 17 ημερών που ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από την Παρασκευή οι παμπ θα κλείνουν στις 18:00 και θα τους απαγορεύεται να πωλούν αλκοόλ, με την ελπίδα ότι η επιδημία θα διατηρηθεί υπό έλεγχο πριν τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider