Η Oδύσσεια ενός τρακαρισμένου!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Oδύσσεια ενός τρακαρισμένου!
Ο "Insider" αποκαλύπτει τι τράβηξε ένας οδηγός που είχε την ατυχία να τρακάρει

Δεν φτάνει που τράκαρε, πέρασε και τα πάνδεινα από την ασφαλιστική του. Όπως μου κατήγγειλαν, ανυποψίαστος πολίτης βρήκε το παρκαρισμένο αμάξι του τρακαρισμένο και κάλεσε αμέσως την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός με «Α» κεφαλαίο!

Η εταιρεία αυτή λοιπόν υπόσχεται να βρίσκεται σε κάθε ώρα και στιγμή… μαζί σου. Καθησυχάζει μάλιστα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι αν συμβεί κάτι αναπάντεχο στο δρόμο, χάρη στη δική της συνδρομή θα αποτελεί απλά μια «ανώδυνη εμπειρία»! Το τι έγινε από εκεί και πέρα όμως –όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας- δεν έχει καμία σχέση με τις υποσχέσεις της εταιρείας.

Οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας έχουν καθυστερήσει να αποκριθούν τόσο πολύ ώστε ο κάτοχος του αυτοκινήτου αρχίζει να αναρωτιέται! Εν τω μεταξύ, τηλεφωνεί ο ίδιος διαρκώς στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών όπου στην αρχή τον διαβεβαιώνουν ότι οι εκτιμητές φτάνουν στο σημείο από λεπτό σε λεπτό. Στη συνέχεια βέβαια σταματούν να σηκώνουν το τηλέφωνο…

Μετά από αρκετό χρόνο, ο ειδικός εμπειρογνώμονας, όπως μου καταγγέλλει, αφού κατόρθωσε να έρθει, αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα. Όχι μόνο δεν υπολογίζει σωστά τη ζημιά, καθώς τη θεωρεί μικρότερης έκτασης, αλλά μετά από έναν έντονο διάλογο με τον παθόντα, του επιρρίπτει και την ευθύνη για το τρακάρισμα, αφήνοντας υπόνοιες ότι δεν θα αποζημιωθεί πλήρως.

Οι φθηνότερες λύσεις

Έτσι, και σε συνέχεια των παραπάνω ο εκτιμητής μετά αρχίζει να προτείνει φθηνότερες λύσεις δήθεν για ταχύτερη εξυπηρέτηση. Να δοκιμάσει μεταχειρισμένα ή ακόμα και imitation ανταλλακτικά ώστε να μπορέσει να θέσει ξανά το αμάξι του σε λειτουργία. Προτάσσει δε το επιχείρημα ότι… όλα φτιάχνονται...

Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά, έρχεται και η άρνηση της ασφαλιστικής να αντικαταστήσει προσωρινά το αυτοκίνητο, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο έναν άτυχο.

Ο ασφαλισμένος μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία βλέπει σαν μόνη λύση τον δρόμο της δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά, λίγο η γραφειοκρατία, λίγο το οικονομικό βάρος, λίγο η ψυχική φθορά, λίγο η αμφιβολία της δικαίωσης απέναντι σε μια στρατιά δικηγόρων, σύντομα ο δύσμοιρος πολίτης εξαναγκάζεται σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου να επανέλθει η καθημερινή του ζωή σε μια κανονικότητα.

Πραγματική Οδύσσεια, μόνο που στο τέλος της δεν έχει καν… Ιθάκη.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider