«Κόφτη» στις συναλλαγές στο κατάστημα βάζουν οι τράπεζες - Τι αλλάζει από σήμερα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόφτη» στις συναλλαγές στο κατάστημα βάζουν οι τράπεζες - Τι αλλάζει από σήμερα
Οι αναλήψεις έως 400 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά στα ΑΤΜ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις έως 1000 ευρώ.

Περιορίζουν τις συναλλαγές στο δίκτυο οι τράπεζες προκειμένου να προστατέψουν τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι αναλήψεις έως 400 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά στα ΑΤΜ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις έως 1000 ευρώ.

Η πληρωμή λογαριασμών δεν θα πραγματοποιείται πλέον στα ταμεία των τραπεζών. Οι πληρωμές για δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών, δηλαδή κινήσεων και υπολοίπων, πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων. Οι τράπεζες προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα συναλλαγών, δηλαδή το internet και mobile banking προκειμένου να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα.

Χωρίς περιορισμό οι αναλήψεις

Χωρίς κανέναν περιορισμό μπορούν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό τους οι καταθέτες, διευκρινίζει με νέα ανακοίνωσή της η Έλληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ο περιορισμός αφορά μόνο στο μέσο της ανάληψης: για ανάληψη κάτω από 400 ευρώ θα πρέπει ο καταθέτης να χρησιμοποιεί τα ΑΤΜ, ενώ για ποσά άνω των 400 ευρώ θα έχει και την επιλογή του γκισέ.

Έντονη ανησυχία για τις συντάξεις

Πονοκέφαλο στις τραπεζικές διοικήσεις προκαλεί η καταβολή των συντάξεων Μαρτίου, εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι ηλικιωμένοι αποτελούν ευπαθή ομάδα και οι ουρές στα καταστήματα θα αποτελέσουν εστία μετάδοσης του ιού.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών εξηγούν στο insider.gr ότι μόνο με έλεγχο των βεβαιώσεων κυκλοφορίας στα καταστήματα, από δυνάμεις της αστυνομίας, θα μπορούσε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, και ότι οι ηλικιωμένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του ATM θα πρέπει να αναθέσουν στα παιδιά και τα νεώτερα συγγενικά τους πρόσωπα να κάνουν ανάληψη της σύνταξης από το ATM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider