Κοροναϊός: Προσλήψεις - εξπρές 2.000 νοσηλευτών στα νοσοκομεία

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: Προσλήψεις - εξπρές 2.000 νοσηλευτών στα νοσοκομεία
Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό κ.α.).

Στην άμεση πρόσληψη 1.500 νοσηλευτών και 500 ατόμων για θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού προχωρά το uπουργείο Υγείας, για την άμεση κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τον κοροναϊό.

Το υπουργείο προχωράει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, καθώς το σύστημα αναμένεται να πιεστεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες που τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.).

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη στήριξη του υπουργείου Υγείας με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για την εντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από την εξάπλωση του ιού, ενώ ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών θα ενισχύσει με όσες επιπλέον πιστώσεις χρειαστεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider