Τηλεδιάσκεψη πρωθυπουργού-τραπεζιτών για τη στήριξη της οικονομίας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεδιάσκεψη πρωθυπουργού-τραπεζιτών για τη στήριξη της οικονομίας
Στη συζήτηση που έχει οριστεί για τις 1:30 το μεσημέρι θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των τραπεζών, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, ο διοικητής της ΤτΕ κ.α.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της τραπεζικής χρηματοδότησης είναι το κύριο θέμα συζήτησης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των τραπεζικών.

Στη συζήτηση που έχει οριστεί για τις 1:30 το μεσημέρι θα λάβουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εμπορικών τραπεζών, Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Βασίλειος Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Θεόδωρος Πανταλάκης (Attica Bank), μεταξύ άλλων.

Το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης ημέρας από την πανδημία είναι η στήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων να επιτευχθεί το περίφημο «V» στην οικονομία -δηλαδή η ανάκαμψη να είναι εξίσου ραγδαία και δραστική με τη συρρίκνωση προκειμένου οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες σε οικονομικό επίπεδο.

Για να γίνει αυτό απαιτείται τα χρηματοπιστωτικά συστήματα να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους ανοίγοντας τη στρόφιγγα της ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εγχώριας οικονομίας. Ήδη, 15.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αιτήματα δανεισμού με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο, στο πλαίσιο των εργαλείων που έχει παράσχει το Ευρωσύστημα αλλά και η Επιτροπή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider