Κρίσιμες ανακοινώσεις από την Τράπεζα Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίσιμες ανακοινώσεις από την Τράπεζα Πειραιώς
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συμφωνία που έχει συνάψει με την Intrum για μεταφορά 1.200 εργαζομένων στο τμήμα διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα Πειραιώς.

Το ενδιαφέρον, όμως, στρέφεται στη συμφωνία που έχει συνάψει, σύμφωνα με πληροφορίες, με την Intrum -το σουηδικό fund που αναμένεται να εξαγοράσει το 70% της θυγατρικής όπου θα μεταφερθεί το προσωπικό της RBU.

Στόχος της συναλλαγής αυτής είναι αφενός η Πειραιώς να ενισχύσει τα εποπτικά της κεφάλαια τουλάχιστον κατά 300 εκατ. ευρώ και, αφετέρου, η διαχείριση των NPEs ύψους 28 δισ. ευρώ να γίνεται με πιο αποδοτικό τρόπο που θα αποφέρει κέρδη και στην ίδια αλλά και στην εταιρεία που θα εξαγοράσει την RBU.

Κατόπιν της απόσχισης, η διοίκηση σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου Tier 2 για την άντληση 500 εκατ. ευρώ και το κρίσιμο ερώτημα είναι με ποιο κόστος θα γίνει η χρηματοδότηση από τις αγορές. Αναλυτές της αγοράς αναφέρουν, πάντως, στο insider.gr ότι θετικό για την τράπεζα θα ήταν οπωσδήποτε ένα κουπόνι κάτι από 8%.

Εκτός απροόπτου, η διοίκηση της Πειραιώς αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για την κρίσιμη συναλλαγή κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους διεθνείς αναλυτές στις 7 το απόγευμα. Ήδη, τις τελεταίες εβδομάδες επικρατεί έντονη αγωνία στο προσωπικό της τράπεζας σχετικά με τη μεταφορά όσων ασχολούνται με κόκκινα δάνεια στη νέα, ιδιωτική εταιρεία.

Όπως έχει αναφέρει, πάντως, το insider.gr, η μεταφορά αυτή θα γίνει σε εθελοντική βάση και θα δοθούν επιπλέον οικονομικά κίνητρα στο προσωπικό για να δεχθεί τη μεταγραφή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider