Νέα σύσκεψη με Θεσμούς και τράπεζες για την προστασία πρώτης κατοικίας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα σύσκεψη με Θεσμούς και τράπεζες για την προστασία πρώτης κατοικίας
Τις παρατηρήσεις τους επί του τελικού νομοσχεδίου θα διατυπώσουν οι Θεσμοί στην κυβέρνηση και τους τραπεζίτες στη νέα συνάντηση που έχει οριστεί σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Νέα συνάντηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχουν στις 5 το απόγευμα σήμερα κυβέρνηση, τραπεζίτες και Θεσμοί μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να διατυπωθούν οι παρατηρήσεις των δανειστών επί του τελικού νομοσχεδίου.

Το ζήτημα του νέου Νόμου Κατσέλη συζητήθηκε εκτενώς και στο EuroWorking Group όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, τα τεχνικά κλιμάκια συνέστησαν εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών ώστε να οριστικοποιηθεί το νέο πλαίσιο προστασίας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, εστάλη μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου, το τελικό νομοσχέδιο στους δανειστές, στον απόηχο των ισχυρών επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό που εκκρεμεί είναι να υπερασπιστούν τις προτάσεις τους κυβέρνηση και τράπεζες ενώπιον των Θεσμών και να συμφωνήσουν σε τυχόν μετατροπές. Πηγές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν, πάντως "υπερβολικές" τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στην μεταπρογραμματική έκθεση την Τρίτη.

Λιάκος στο insider.gr: Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη ή το αργότερο έως την Πέμπτη. Σημείωσε δε ότι αναμένεται η τοποθέτηση των δανειστών και, ιδίως, του SSM που είναι ο πλέον αρμόδιος για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

Στη σημερινή συνάντηση θα συμμετέχουν, εκτός από τον κ. Λιάκο, ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ενώ εκ μέρους των τραπεζών θα μετέχουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Θοδωρής Καλαντώνης και η κα Χαρούλα Απαλαγάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider