Ντεμπούτο κάνει σήμερα το Apple Pay στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντεμπούτο κάνει σήμερα το Apple Pay στην Ελλάδα
Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους κατόχους iPhone με NFC δυνατότητες, δηλαδή σε χρήστες που έχουν iPhone 6s ή και νεότερη συσκευή και διαθέτουν κάρτα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που υποστηρίζει το Apple Pay.

Ξεκινά και επισήμως σήμερα η διάθεση του πολυαναμενόμενου Apple Pay στην Ελλάδα, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν το iPhone τους ή το Apple Watch τους για την πραγματοποίηση πληρωμών σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS).

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους κατόχους iPhone με NFC δυνατότητες, δηλαδή σε χρήστες που έχουν iPhone 6s ή και νεότερη συσκευή και διαθέτουν κάρτα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που υποστηρίζει το Apple Pay.

Όσο για το ποια είναι αυτά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μέχρι στιγμής η σχετική λίστα περιλαμβάνει τρεις από τις πιο γνωστές fintech startups της Ευρώπης, δηλαδή οι δημοφιλεις στη χώρα μας βρετανικές Revolut και Monese -η πρώτη μέσω της τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών και του Visa tokenization καθώς και η γερμανική Ν26.

Όπως μάλιστα αναφέρει ανακοίνωση της Visa, το Apple Pay λειτουργεί στα ίδια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών, τα οποία οι καταναλωτές ήδη χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους με τις χρωστικές ή πιστωτικές κάρτες τους. Πάνω από το 90% των τερματικών (POS) στην Ελλάδα δέχονται ανέπαφες συναλλαγές. Μέχρι το 2020, όλα τα τερματικά πληρωμής POS θα δέχονται ανέπαφες συναλλαγές.

«Ανεξάρτητα από το μέσο ανέπαφης πληρωμής που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής, η Visa επικεντρώνεται στο να συνεχίσει να παρέχει τον απλούστερο και πιο ασφαλή τρόπο αυτής της πληρωμής. Η εισαγωγή του Apple Pay στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία tokenization της Visa, θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν,» δήλωσε η Ανδριάνα Παππά, Acting General Manager, Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας, Visa. «Με το Apple Pay και την ασφάλεια της υπηρεσίας Visa Token Service, οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν με το iPhone και το Apple Watch τους, με τον ίδιο τρόπο όπως με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους, και χωρίς να εκθέτουν τα δεδομένα της κάρτας τους, απολαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, το Apple Pay θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι χρήστες των καρτών της Edenred, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τις διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant, προσφέρει ωστόσο και άλλες υπηρεσίες στους εταιρικούς πελάτες με την προπληρωμένη κάρτα συναλλαγών Spendeo.

Παρά το ενδιαφέρον που υπάρχει, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια από τις συστημικές ελληνικες τράπεζες, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες στις υποδομές του. Οι πληροφοριες όμως θέλουν τα πρώτα βήματα για το λανσάρισμα του Apple Pay από πλευράς των ελληνικών τραπεζών να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα με τις 16 συνολικά χώρες που προστίθενται στη λίστα διαθεσιμότητας του Apple Pay συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Κύπρος, με την υπηρεσία να είναι διαθέσιμη και στους κατόχους καρτών της Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider