Μέχρι τον Ιούνιο έρχεται το Apple Pay στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέχρι τον Ιούνιο έρχεται το Apple Pay στην Ελλάδα
Σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επεκτείνει την υπηρεσία πληρωμών της η Apple.

Σύντομα φτάνει στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο Apple Pay, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία Mobile banking Ν26 στο Twitter της.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του insider.gr το Apple Pay θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο, ίσως και λίγο νωρίτερα χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής με ποιες τράπεζες θα συνεργαστεί η εταιρεία. Αν μάλιστα το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί η χώρα μας θα είναι από τις πρώτες χώρες εκτός Αμερικής όπου θα είναι διαθέσιμη και η Apple Card.​​​​​

Ο κολοσσός του Κουπερτίνο που ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα την επέκταση των υπηρεσιών πληρωμής και σε νέους τομείς καθώς και την έκδοση πιστωτικής κάρτας σε συνεργασία με την Goldman Sachs και την Mastercard από τον Σεπτέμβριο στην Αμερική, φαίνεται πως σχεδιάσει μια ακόμα ευρωπαϊκή επέκταση, διευρύνοντας την διαθεσιμότητα του Apple Pay σε ακόμα επτά ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Εσθονία, Ελλάδα και Ρουμανία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις ανακοινώσεις της 25ης Μαρτίου η Apple λάνσαρε μια νέα, πρωτοποριακή, πιστωτική κάρτα δημιουργήθηκε από την Apple, η Apple Card. Με γνώμονα την απλότητα, τη διαφάνεια και την ιδιωτικότητα, σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει τους πελάτες να έχουν μια πιο υγιή χρηματοπιστωτική ζωή. Η Apple Card θα βρίσκεται ενσωματωμένη στην εφαρμογή Apple Wallet, ώστε να μπορεί να τη χειρίζεται κάποιος εύκολα μέσα από το iPhone του. Η Apple Card αλλάζει εντελώς την εμπειρία χρήσης μιας πιστωτικής κάρτας, απλοποιώντας τη διαδικασία αίτησης, εξαλείφοντας τις προμήθειες, παρέχοντας μικρότερο επιτόκιο καθώς και πλήρη ιδιωτικότητα και ασφάλεια στον πελάτη.

H Apple Card θα εμφανίζει στον χρήστη σε πραγματικό χρόνο όλες τις συναλλαγές, ενώ θα παρέχει 24/7 υποστήριξη μέσω απλής αποστολής μηνύματος. Παράλληλα, οι αγορές θα ομαδοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό πού γίνονται τα έξοδα, ενώ με το Daily Cash οι πελάτες θα ανταμείβονται για κάθε τους συναλλαγή με επιστροφή χρημάτων άμεσα. H Apple Card θα είναι διαθέσιμη στην Αμερική αυτό το καλοκαίρι και θα ακολουθήσει σταδιακά η εξάπλωσή της.

Η τράπεζα της Σλοβακίας, Slovenská sporiteľňa, επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στο έτος να υποστηρίζει της υπηρεσία Apple Pay, όπως ανέφερε το Zive.sk.

Να σημειωθεί ότι σταδιακά το τελευταίο διάστημα το Apple Pay, η υπηρεσία που ξεκίνησε την λειτουργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2014 επεκτείνεται στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως το Βέλγιο, το Καζακστάν, η Γερμανία, η Τσεχία και η Σαουδική Αραβία. Όπως διευκρινίζει η εταιρεία μάλιστα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 χώρες μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως όλα δείχνουν η Apple θα πάρει το προβάδισμα έναντι της Google, αφού η τελευταία αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και να παγώσει τα σχέδια που είχε προκειμένου να κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία πληρωμών της σε μια σειρά από ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες περιλαμβανόταν και η Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον είχε αναφέρει η διευθύντρια της MAstercard, Ασπα Παλημέρη, κατά το 6o συνέδριο Digital Banking Forum που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider