To προφίλ του Έλληνα developer: Νέοι, λάτρεις του καφέ και… νομάδες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To προφίλ του Έλληνα developer: Νέοι, λάτρεις του καφέ και… νομάδες 
Ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών (66,2%) αναζητεί ενεργά νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Αν θα έπρεπε να φτιάξουμε το προφίλ του μέσου Έλληνα developer θα λέγαμε ότι αυτός είναι άγαμος άνδρας, ηλικίας 25-35 με πτυχίο Πανεπιστημίου που βγάζει 15.000 με 20.000 ευρώ ετησίως. Ακόμη πίνει 1 με 2 καφέδες την ημέρα και προτιμά την πίτσα από το σουβλάκι για φαγητό όταν δουλεύει.

Ειδικότερα σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της ελληνικής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας στο χώρο της τεχνολογίας TechTalent.jobs ο Έλληνας developer είναι πιο πιθανό να ζει στην Αττική (63,3%) με την Κεντρική Μακεδονία να έρχεται δεύτερη (13,1%). Ωστόσο το 60% των συμμετεχόντων δηλώνει πρόθυμο να μετακομίσει αν βρεθεί η κατάλληλη επαγγελματική ευκαιρία.

Οι περισσότεροι developers είναι σε γενικές γραμμές νέοι, καθώς το 48% ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία των 25-35 ετών, άνδρες (84,2%) που δεν είναι παντρεμένοι (75%) και οι μισοί εξ αυτών έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμιο (52%).

developers

Το 51,3% δουλεύει σε θέσεις πλήρους απασχόλησης για εταιρείες με τον μισθό τους να φθάνει κατά μέσο όρο τα 15.000 - 20.000 ευρώ τον χρόνο. Οι περισσότεροι (54,5%) δουλεύουν σε μικρές εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους.

Ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών (66,2%) αναζητεί ενεργά νέες επαγγελματικές ευκαιρίες με τις βασικές προτεραιότητες για την εργασία τους να είναι το επαγγελματικό περιβάλλον, ο μισθός και οι προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

developers

Ένα δημοφιλές ρητό λέει πως οι developers είναι ικανοί να μετατρέπουν την πίτσα και την καφεΐνη σε κώδικα και αυτό φαίνεται πως ισχύει και για τους Έλληνες που τείνουν να πίνουν 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (55%) και προτιμούν την πίτσα (33,3%) από το σουβλάκι (26,7%) για να βελτιώνουν τον κώδικά τους.

Η έρευνα έγινε διαδικτυακά με ελεύθερη συμμετοχή από τις 21 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου 2018. Για την ανάλυση λήφθηκαν δεδομένα από ένα δείγμα 1022 συμμετεχόντων που απάντησαν σε ερωτηματολόγιο 30 ερωτήσεων.

developers

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider