ΔΕΗ: Έκπτωση 10% στον λογαριασμό Φεβρουαρίου για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Έκπτωση 10% στον λογαριασμό Φεβρουαρίου για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε έκπτωση 10% στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου, ανεξαρτήτως παρόχου, σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα, ανακοίνωσε η Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της ΔΕΗ.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Δήμτσα επισήμανε πως «το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αποζημιωθούν όλοι οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν, τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει από τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου την χρέωση του δικτύου διανομής».

Η έκπτωση αυτή αναλογεί χοντρικά στο 10% του συνολικού λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος. Αυτή η χρέωση θα αφαιρεθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.

"Προτεραιότητα είναι να λήξει η ταλαιπωρία όλων των συμπολιτών μας, να αποκατασταθεί η ζημιά και στο τελευταίο σπίτι", είπε η κ. Δήμτσα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ εισηγήθηκε στον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ μείωση του λογαριασμού ρεύματος για όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία. Ο ίδιος εκτίμησε πως έως το τέλος της ημέρας θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση και υπενθύμισε ότι οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ μειώθηκαν κατά 75% την τελευταία δεκαετία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης διαμορφώνεται στις 7.000.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση εδώ:

«Αφαίρεση της Χρέωσης Δικτύου Διανομής Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές

Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider