Στα μικρά υδροηλεκτρικά «στοιχηματίζει» η Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα μικρά υδροηλεκτρικά «στοιχηματίζει» η Ευρώπη
Σημαντική η συμβολή των μικρών υδροηλεκτρικών στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων.

Με τη στροφή στα μικρά υδροηλεκτρικά σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Έκθεσης «Renexpo Interhydro 2018» που πραγματοποιήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) συμμετείχε στην έκθεση και παρουσίασε τη δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου, ο ΕΣΜΥΕ συμμετείχε στην κεντρική ημερίδα της έκθεσης, που ήταν αφιερωμένη στα ΜΥΗΕ της νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «II Eastern Europe Hydropower Forum», μέσω παρουσίασης που έγινε από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΕΣΜΥΕ, Κωνσταντίνο Βασιλικό και Ηλία Κακιόπουλο, με τίτλο «Ο Κλάδος των ΜΥΗΕ στην Ελλάδα, στη νέα εποχή», η οποία αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις του κλάδου των ΜΥΗΕ στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ελληνική ενεργειακή αγορά. Όπως σημειώνεται, αυτό που αναδείχθηκε στις εργασίες της έκθεσης είναι ότι τα ΜΥΗΕ αποτελούν ήδη βασικό ενεργειακό πυλώνα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων και της χώρας μας, αν αξιοποιηθεί το αναξιοποίητο μέχρι σήμερα διαθέσιμο δυναμικό της χώρας μας τουλάχιστον στο μέσο επίπεδο των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι τα ΜΥΗΕ μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη του μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης, η οποία είναι μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομικής ανάπτυξης και η οποία αποτελεί μια νέα στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider