Έμποροι Θεσσαλονίκης: «Ταφόπλακα» για την αγορά το lockdown

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έμποροι Θεσσαλονίκης: «Ταφόπλακα» για την αγορά το lockdown
«Το κλείσιμο των καταστημάτων μας από την Τρίτη είναι ουσιαστικά «ταφόπλακα» για την αγορά» τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι έμποροι της Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση του lockdown στην πόλη και το κλείσιμο των καταστημάτων τους για 14 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα, ήταν η πρώτη μέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων ωστόσο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην πόλη και στη «σκιά» του καθολικού lockdown, ελάχιστοι ήταν οι Θεσσαλονικείς που βγήκαν να ψωνίσουν, παρά τις προσφορές.

Όπως σημειώνει στο insider.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης η κατάσταση στην αγορά ήταν ήδη δραματική και η συζητήσεις περί λήψης ακόμη πιο αυστηρών μέτρων επηρέασε από τις προηγούμενες μέρες, τους καταναλωτές στην πόλη.

«Το κλείσιμο των καταστημάτων μας από την Τρίτη είναι ουσιαστικά «ταφόπλακα» για την αγορά» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Η πτώση του τζίρου το προηγούμενο διάστημα έφτανε το 50% συγκριτικά με πέρσι. «Όταν άρχισαν να ανεβαίνουν τα κρούσματα άρχισε μέρα με τη μέρα να πέφτει ακόμη περισσότερο ο τζίρος και σήμερα φτάσαμε σχεδόν στο μηδέν» σχολιάζει ο κ. Φιλιππιδης.

«Οριζόντια μέτρα στήριξης»

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης περιμένουν πλέον μέτρα στήριξης από την Πολιτεία για το διάστημα που θα κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά.

«Αναμένουμε οριζόντια μέτρα στήριξης, να μην εξαιρεθεί κανείς, εφόσον μας κλείνουν όλους» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Χαρακτηρίζει μάλιστα ανεπαρκή τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών το Σάββατο, υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικοί για τους εμπόρους της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στη «σκιά» των νέων μέτρων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider