Ξεμένουν τα φαρμακεία από προστατευτικές μάσκες - Ελλείψεις λόγω Κίνας

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεμένουν τα φαρμακεία από προστατευτικές μάσκες - Ελλείψεις λόγω Κίνας
Η αύξηση των κρουσμάτων και οι θάνατοι από τον κοροναϊό στη γειτονική Ιταλία έχουν προκαλέσει ανησυχία όπως φαίνεται και στη χώρα μας.

Είδος προς... εξαφάνιση είναι τα τελευταία 24ωρα οι προστατευτικές μάσκες σε φαρμακεία και πολυκαταστήματα στη χώρα μας λόγω της τεράστιας ζήτησης από καταναλωτές.

Η αύξηση των κρουσμάτων και οι θάνατοι από τον κοροναϊό στη γειτονική Ιταλία έχουν προκαλέσει ανησυχία όπως φαίνεται και στη χώρα μας. Και μπορεί οι Έλληνες καταναλωτές όσον αφορά στις υπόλοιπες αγορές τους να παραμένουν ψύχραιμοι, καθώς όπως έλεγαν τη Δευτέρα στο insider.gr πηγές της αγοράς δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση σε πωλήσεις άλλων προϊόντων ή στην κίνηση στα σουπερμάρκετ, όμως όσον αφορά στις προστατευτικές μάσκες αρκετοί είναι εκείνοι που έσπευσαν τη Δευτέρα να προμηθευτούν.

Από Κίνα οι περισσότερες εισαγωγές ειδών προσωπικής υγιεινής

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε γνωστό πολυκατάστημα οι πωλητές έλεγαν στους καταναλωτές το απόγευμα της Δευτέρας ότι από το πρωί είχαν εντολή να δίνουν μόνο 9 μάσκες ανά άτομο, ωστόσο ακόμη και με αυτό τον περιορισμό οι μάσκες εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Αυξήμενη ήταν η ζήτηση και για γάντια και απολυμαντικά χεριών.

Και στα φαρμακεία πάντως η εικόνα ήταν αντίστοιχη. Ιδιοκτήτης φαρμακείου μιλώντας στο insider.gr σημείωσε ότι από το πρωί της Δευτέρας, σταματούσαν στο κατάστημα διερχόμενα αυτοκίνητα με πολίτες που έψαχναν διαθέσιμες προστατευτικές μάσκες σε φαρμακεία της περιοχής. Επεσήμανε μάλιστα ότι οι φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν πότε θα έρθουν οι νέες παραλαβές.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες προστατευτικές μάσκες, γάντια και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής είναι κινεζικής προέλευσης. Όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, εφόσον συνεχιστεί η αναστολή της παραγωγής στα εργοστάσια της Κίνας, ενδέχεται να υπάρξει έλλειψη στα συγκεκριμένα προϊόντα και στη χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider